home

nylonkousen.net

de beenmode experts

kousen tips

winkelwagentje

Zorg voor je nylons tot een kunst verheven.

Echte nylons zijn uiterst delicaat en moeten met de grootste zorg worden behandeld. We adviseren ten zeerste het gebruik van kousenhandschoenen om te verzekeren dat nagels en ruwe huid niet aan de delicate kousen zouden blijven hangen. Dunne plastic handschoenen zijn natuurlijk een goed alternatief, hoewel die zijn wel iets minder glamoureus.

Geloof het of niet, maar het grootste gevaar voor nylons is niet wanneer je ze draagt, maar wanneer je ze aan doet, uittrekt, wast of bewaart. Bewaar gedragen nylons in een waszakje, zodat ze niet in uw wasmand blijven haken.

Een keer per week ze rond zwiepen in warm water en een beetje wasmiddel, of een bubbelbad versie van je favoriete parfum als je van superluxe houdt en hang ze op om te drogen bij de tenen. Laat je niet verleiden om ze over iets te draperen, want bijna elk huishoudelijk object, of het nu een stoel of een radiator is, zoiets kan altijd een onverwacht probleem veroorzaken, wat ook tevens vaak wordt ervaren.

Zijn de kousen eenmaal droog bewaar dan de nylons in de cellofaan zak waarin ze zijn gekomen. Het voordeel is dat je weet welke kousen het zijn en zijn die kousen goed bevallen, dan weet je meteen welk merk, type en maat je weer wilt hebben. Vervolgens kan je die in een lade verdeler zeer overzichtelijk opbergen. Of je kan ze bewaren in een goede oude jampot !


silicone strip

Je bent uit en je kousen mochten toch afzakken, dan kan je de siliconenband met een beetje water bevochtigen, dan plakt de band meestal wat beter. Nog beter is als je de strip schoonmaakt met een beetje afwasmiddel, dan verwijder je het vet. Ook mag je een enkele keer de silicone strip poetsen met een in alcohol gedrenkt watje. Dit herstelt de originele aanhechting van de strip.

Siliconen banden in de hold-ups plakken het beste bij lichaamstemperatuur. Dus zorg ervoor bij koud weer dat de silicone banden niet te koud zijn. Zodra je ze aan hebt houden je benen ze natuurlijk op de juiste temperatuur.

Kies voor hold-up kousen met meerdere brede siliconen banden, deze zorgen er immers voor dat de kous op je dijbeen blijven zitten.

Ga je hold-up kousen dragen, doe dan geen bodylotion of crème op je benen en gebruik geen badolie. Deze vettige stoffen verzadigen de siliconen banden van de hold-ups, waardoor de kans bestaat dat de kousen naar beneden zakken. Uiteraard is het kiezen van een goede maat heel belangrijk. De boord mag niet te krap zijn, maar ook niet te wijd, waardoor het af kan zakken en het moet ook op de goede plaats op je dijbeen vallen.

Ook houden siliconen banden niet van heet, dan verliezen ze hun kracht, dus was ze in lauwwarm of koud water.


jarretelkousen vastmaken

Een klein instructie filmpje over hoe je jarretelkousen aan je jarretelgordel vast maakt. Met nadruk hebben we het hier over jarretelkousen, draag geen hold-up kousen in combinatie met jarretels. De siliconen strip van je kous gaat onherroepelijk stuk.Een jarretel bestaat uit een label en een clip. De label is van stof of van kunststof en daar zit een knobbel op. De clip is van metaal. Je pakt de knobbel tussen duim en wijsvinger en schuift deze omhoog tot je bij de ronde opening bent en je haalt de knobbel zo uit de clip. Vervolgens leg je de boord van de kous over deze knobbel heen. Dan doe je de knobbel weer door de ronde opening van de clip en je schuift het geheel naar beneden, tot het uiteinde. De kous zit dan vast geklemd aan de jarretel en beschadigd zo niet. Vervolgens maak je de versteller die aan het elastiek zit open en je stelt die door te verschuiven zo af dat de kous goed zit en maakt het weer dicht. En dit herhaal je bij alle jarretels die aan je gordel zitten. Je dag of feest kan beginnen.

Lycra kousen

Alle hold-ups en de meeste jarretelkousen worden gemaakt met Lycra (Elastan). Dit Lycra zorgt voor de elasticiteit van de kousen en daardoor sluiten de kousen als een tweede huid om je benen. Door deze elastische eigenschap zien de kousen er klein uit als je ze uit de verpakking haalt.

Rek de kousen wat op voordat je ze aantrekt. Doe dit altijd, dus ook nadat ze gewassen zijn. Je rekt ze op zodat de kousen "op maat" komen waardoor je ze gelijkmatig aantrekt. Je kousen zitten zo mooier en het verkleint tevens de kans dat ze stuk gaan tijdens het dragen.


nylon kousen netkousen nylonkousen naadkousen nylons hold-up jarretelkousen

V.O.F. Nylonkousen.net Handelsregister Hoorn nr.: 37117084.